Pogledajte! WinMP4Extract, Windows program za extrakciju GPS podataka iz 70mai Dash Cam Pro i A800 video snimaka - opis rada i download besplatnog programa

 

WinMp4ExtractWinMp4Extract camerasWinMp4Extract (03)

 

  ekg

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja sa stranice, u svrhu objavljivanja na drugom mjestu, bez dozvole autora! Pri kopiranju sadržaja sa dozvolom autora, zamolio bih Vas da postavite i link na http://amicus.ba kao izvor informacija.

Za ljepši dan

Support http://amicus.ba with small donation

Pretraga

Google contacts not syncingDogađa mi se da se, za glavni Google account na Andrioid telefonu, kontakti ne sinhroniziraju. Budući da danas malo ko zna brojeve telefona na pamet, jako je bitno imati backup kontakata za slučaj kvara, krađe ili gubljenja telefona.

Google nudi automatski backup kontakata (pored kalendara i drugih podataka) ali to ne radi uvijek.

Kada sinhronizacija kontakata ne radi, pored strelica za sinhronizaciju je uzvičnik i ispod labele Contacts je prikazan datum zadnje sinhronizacije koji je, u mom slučaju bio, nekoliko mjeseci unazad.

Loša stvar je da me Android (ili Google koji sve zna) nikada nije obavijestio da sinhronizacija kontakata NE radi. Kada sam ručno pokrenuo sinhronizaciju (ipak to provjeravam s vremena na vrijeme) dobio sam poruku: 'Sync is currently experiencing problems. It will be back shortly.'

Ta poruka je apsolutno pogrešna! Sinhronizacija radi odlično za druge Google accounte na istom telefonu (provjereno).

Pravi razlog zašto sinhronizacija montakata ne radi leži u nastojanju Googla da sve njegove aplikacije imaju pristup svim podacima korisnika!

Budući da smatram da to nije ispravno, svim aplikacijama na svom mobitelu sam dozvolio pristup samo onim podacima koje su prijeko potrebne za njihov rad.

Zbog toga sam aplikaciji Google Play Services zabranio prisup mojim kontaktima. Aplikacija je odlično radila i poslije zabrane pristupa kontaktima. Međutim, zbog te zabrane je nastao drugi problem - da, prestala je raditi sinhronizacija kontakata koja nema apsolutno nikakve veze sa Google Play aplikacijom.

Da ne bi priznali da jedna aplikacija prosljeđuje podatke drugoj, prikazali su bezveznu poruku da sinhronizacija trenutno ima probleme i da će uskoro proraditi (!?).

Znači, ako želite da vam kontakti budu sinhronizirani, morate aplikaciji koja nema nikakve Google Play Services contacts permissionveze sa sinhronizacijom kontakata dozvoliti da čita kontakte. Na slici desno je davanje dozvole za pristup kontaktima aplikaciji Google Play services.

Do ovog prikaza se dođe izborom Apps\\Google Play services i pritiskom na Permissions.

Nakon davanja dozvole za pristup kontaktima, sinhronizacija kontakata čarobno proradi!

Znači da je razlog za ne djelovanje sinhronizacije kontakata zabranjen pristup kontaktima aplikaciji koja ionako nema nikakve veze sa kontaktima!

Zbog toga, aplikaciji Google Play services dozvolim pristup kontaktima, ručno sinhronizujem kontakte in opet aplikaciji Google Play services. zabranim pristup mojim kontaktima jer za njen rad to nije potrebno.

Naravno, zbog toga mi ne radi automatska sinhronizacija kontakata ali barem znam koja aplikacija št aradi na mom telefonu - barem svi tako mislimo. Šta se događa u pozadini zna Google jer je on autor besplatnog operativnog sistema Android. Besplatnog u smislu ne-plaćanja eurima, dolarima, markama... ali plaćamo svojim podacima.