Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Broj start menu precicaWindows 10 Start menu zna praviti probleme pri dodavanju novih prečica, odnosno pri izboru Pin to Start.

Postoje informacije da Windows 10 dopušta maksimalno 512 prečica u start meniu. Ovaj broj podrazumijeva sve prečice start meni-a, ne samo Tiles prečice.

Ako vam Windows 10, nakon desnog klika i izbora Pin to Start, odbija dodati prečicu u Start menu onda probajte provjeriti koliko prečica imate u Start meniu.

Pri tome ne predlažem da otvorite Start menu i brojite prečicu po prečicu nego da pokrenete Windows PowerShell i pastirate sljedeću naredbu:

Get-StartApps | measure

Nakon toga pritisnite Enter i dobićete informaciju koliko prečica imate u svom Start meniu, vrsta Count: kao na slici iznad.

Ako dobijete informaciju da imate više od 512 prečica, to znači da je vrijeme da neke stare beskorisne izbrišete.

Možete ih izbrisati direktno iz Start menia ili iz foldera:

C:\Users\user_name\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs

gdje je user_name ime korisnika ulogiranog u Windows-e.

Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove svojih autora a NE stavove http://amicus.ba. Možete slobodno izraziti svoje mišljenje o članku koji komentarišete ili o komentarima drugih sve dok su vaši komentari u granicama uljudnosti. Uvredljivi, vulgarni, rasistički, nacionalistički i ostali opšte neprihvatljivi komentari će biti izbrisani! Ako imate neku sugestiju, prijedlog ili primjedbu ovo je dobro mjesto da je iznesete.

Svaki komentar će pregledati administrator.

Amicus copyright 2019