Ocjene članaka: 5 ( 5 glasova)

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Rainlendar kalendarVrlo često mi zatreba da znam koji je dan bio određenog datuma pa moram uraditi dvoklik na sat u sistemskom tray-u pa tražiti željeni mjesec u nezgrapnom windows kalendaru.

Umjesto toga, koristim Rainlendar,  program koji na desktop-u prikazuje mali simpatični ali vrlo moćan kalendar sa velikim brojem funkcija.

Budući da ima mogućnost lokalizacije, uradio sam kompletan prijevod na Bosanski jezik.Rainlendar opcije

Na slici iznad je prikaz prozora sa opcijama Rainlendar-a. Sve opcije sam preveo na Bosanski jezik, tako da neću da ulazim u objašnjavanje samih funkcija programa.

Mislim da će svima biti vrlo jednostavno početi koristiti program.

Samo da kažem da program, osim prikaza kalendara, ima mogućnost kreiranja događaja i alarma za željene dane i u željeno vrijeme, što će biti označeno na kalendaru odgovarajućim ikonicama. Moguće je povezati ga sa online GOOGLE kalendarom što će omogućiti sinhronizovanje događaja sa mobitela u Rainlendar na računaru i obratno.

Rainlendar meniŠto se tiče podešavanja i korištenja naprednijih opcija, to će svako sam usavršiti kako bude koristio program.

Implementacija prijevoda na Bosanski je vrlo jednostavna. Prije svega, download-ovati program >Rainlendar< (verzija 2.13, 16. X 2015.) sa stranice autora i instalirati ga.

Ako tražite 64-bitnu verziju programa, možete je pronaći >OVDJE<.
Postoje dvije verzije - Rainlendar Lite (besplatna verzija) i Rainlendar Pro (potrebno je kupiti licencu).

Licencu možete dobiti besplatno, kao što sam je ja dobio, tako što ćete završiti neki od započetih prijevoda za Rainlendar. Naravno, to podrazumijeva poznavanje jednog od stranih jezika.

Dalje, sa linka ispod download-ovati Bosanski prijevod za Rainlendar, otpakovati ga i dvokliknuti na dokument Bosnian.r2lang čime se pokreće instalacija.
Na kraju, restartovati Rainlendar i dobili ste prijevod programa na Bosanski jezik.

Za download kliknuti na link ispod.

Dokumenti za download:
Bosanski prijevod za Rainlendar 2.13.

Bosanski prijevod za program Rainlendar - kalendar na Windows desktop-u.

Licenca Besplatno Autor Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.Datum 13-01-2011 Jezik  Bosanski Sistem  Windows Veličina 80 KB Download 75 Jednom pritisnite dugme i sačekajte da se download pokrene

>Ovdje< možete download-ovati Lite ili Pro verziju.

RAR arhiva Rainlendar_Amicus.rar sadrži tri dokumenta:

  • I Bosnian.r2lang
  • II PročitajMe.txt
  • III amicus.ba.url

Prvi dokument je jezički dokument koji sadrži prijevode opcija programa, drugi sadrži upute za implementaciju a treći je link na http://amicus.ba.

Kako instalirati Bosanski jezik za Rainlendar kalendar?

1. Dvokliknuti na dokument Bosnian.r2lang ili ga povući lijevom tipkom miša i ispustiti na prozor Rainlendar-a da se pokrene instalacija jezika.

2. Nakon toga, pokrenuti restartovati Rainlendar ili izabrati opciju Refresh/Osvježi nakon desnog klika na ikonicu Rainlendar-a u sistem tray-u.

Od sada će sve opcije programa biti na Bosanskom jeziku.

P.S.

Rainlendar u instalaciji sadrži skin pod imenom Shadow4. Budući da je imao grešku u prikazu imena mjeseci na Bosanskom jeziku, tu grešku sam popravio i kreirao novu instalaciju skin-a. Ispod možete preuzeti popravljenu verziju u vidu RAR file-a.

Rainlendar skin Shadow4 (popravljen) 1.12.a

Ugrađeni skin Shadow4 za Rainlendar je imao pogrešno napisane mjesece JUNI i JULI. Zbog toga sam popravio grešku i rekreirao pomenuti skin.

Licenca Besplatno Web stranica Web stranica Datum 04-06-2015 Jezik  Bosanski Sistem  Windows Veličina 6.16 MB Download 3 Jednom pritisnite dugme i sačekajte da se download pokrene

Download-ovanu arhivu otpakovati u direktorij po želji i instalirati skin Shadow4.r2skin (na isti način kao i prijevod na Bosanski jezik).

Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove svojih autora a NE stavove http://amicus.ba. Možete slobodno izraziti svoje mišljenje o članku koji komentarišete ili o komentarima drugih sve dok su vaš komentari u granicama uljudnosti. Uvredljivi, vulgarni, rasistički, nacionalistički i ostali opšte neprihvatljivi komentari će biti izbrisani! Ako imate neku sugestiju, prijedlog ili primjedbu ovo je dobro mjesto da je iznesete.

Svaki komentar će pregledati administrator.

Sigurnosni kod
Refreširaj

Amicus copyright 2019