Support http://amicus.ba with small donation

 
Srijeda 14 April 2021

Ocjene članaka: 5 ( 5 glasova)

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Vidim da mnogi čitaju o programu TemaViewer i, pretpostavljam, koriste ga.

Zato se često raspituju i kako sakriti svoj TeamViewer status od svojih partnera tj. onih kojima dozvolimo da se konektuju na računar?

Najbolja praksa je i ne pokretati TeamViwer dok nam ne zatreba jer programi koji rade u pozadini uzimaju resurse računara a i predstavljaju potencijalni sigurnosni rizik.

Međutim, ako želite da budete "nevidljivi" i dok koristite TeamViewer, bilo da se vi konektujete na nečiji računar ili se neko konektuje na vaš računar onda treba uraditi sljedeće...

Pokretanje opcijaPotrebno je, u glavnom prozoru TeamViewer-a iz menia Extras izabrati opciju Options, kao na slici lijevo.

Nakon toga, pojaviće se prozor za podešavanje svih opcija TeamViewer-a, slika ispod.

U dobijenom prozoru, na lijevoj strani izabrati Advanced i nakon toga, kliknuti na dugme Show advanced options koje se pojavi na desnoj strani.

Sada će biti prikazane dodatne opcije programa.

Za sakrivanje online statusa potrebno je uključiti opciju Hide online status for this TeamViewer ID (Sakrij online status za ovaj TeamViewer ID).

Na kraju kliknuti na dugme OK da se izabrana postavka sačuva i od sada niko neće vidjeti kada je vaš TeamViewer aktivan.

Skrivanje o nline statusa TeamViewer-a

Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove svojih autora a NE stavove http://amicus.ba. Možete slobodno izraziti svoje mišljenje o članku koji komentarišete ili o komentarima drugih sve dok su vaši komentari u granicama uljudnosti. Uvredljivi, vulgarni, rasistički, nacionalistički i ostali opšte neprihvatljivi komentari će biti izbrisani! Ako imate neku sugestiju, prijedlog ili primjedbu ovo je dobro mjesto da je iznesete.

Svaki komentar će pregledati administrator.

Amicus copyright 2021