Ocjene članaka: 5 ( 5 glasova)

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Kako sa računara na kome nije instaliran TeamViewer upravljati udaljenim računarom na kome je pokrenut TeamViewer?

Ako user sa kojim ste ulogovani na računar nema administratorska prava, onda nije moguće instalirati TeamViewer. Ostaje mogućnost pokretanja programa bez instalacije, ali i to je moguće zabraniti, pogotovo ako je računar u domeni. Ostaje jedino pristup udaljenom računaru putem web sučelja koje nudi TemaViewer.

Prije svega, potrebno je kreirati besplatan nalog na TeamViewer stranici. Nalog možete kreirati >OVDJE<

TeamViewer forma za registracijuKlikom na link na vrhu stranice, otvara se forma za kreiranje novog naloga, ka ona slici lijevo.

U polje Username (Ime korisnika) upisati neko ime, bez praznih mjesta i 'naših' slova, koje ćete koristiti za logiranej i po kome će vas prepoznavati oni na čije računare se konektujete.

U polje E-Mail upisati svoj validan e-mail jer će na tu adresu biti poslata poruka za potvrdu. U polje Confirm E-Mail (Potvrdi e-mail) ponovo upisati svoj e-mail da se izbjegne greška pri pisanju u prethodno polje.

U polja Password (Šifra) i Confirm password (Potvrdi šifru) upisati željenu šifru. Vaša šifra mora zadovoljiti barem dva od sljedeća četiri uslova, odnono sadržavati znakove iz najmanje dvije kategorije ispod:

  1. mala slova
  2. velika slova
  3. specijalni znakovi
  4. brojevi
 Opciju Subscribe to our free newsletter (Prijavite se za primanje našeg besplatnog e-mail-a sa novostima) možete isključiti po želji.

U polje Type characters (Upiši znakove) treba prepisati znakove iz polja Picture (Slika) iznad i kliknuti na dugme Sign Up (Prijava).

Nakon toga, potrebno je pronaći konfirmacijski e-mail u svom inbox-u sa naslovom TeamViewer account E-Mail validation (TeamViewer potvrda e-mail-a) i kliknuti na link u mail-u koji će pokrenuti vaše TeamViewer web sučelje ili će vas odvesti na stranicu za logiranje. Ako niste dobili e-mail, provjerite da ga vaš mail klijent nije okarakterisao kao spam pa ga potražite tamo.

Na dobijenoj stranici upisati korisničko ime i šifru koje ste izabrali pri registraciji.

Kada se ulogujete, u panelu na lijevoj strani imate na vrhu ikonice za upravljanje. Web kontrole

Prva sa lijeva pokreće za konekciju na udaljeni računar. Druga ikonica pokreće prozor za dodavanje novog partnera, u kome treba upisati podatke TeamViewer-a računara na koji želite da se konektujete. Time će taj računar biti dodan u vašu listu i moći ćete da se konektujete selektovanjem tog imena i klikom na zadnju ikonicu (kao play tipka).

Ostale ikonice služe za kreiranje nove grupe, brisanje partnera i izmjene podataka za selektovanog partnera respektivno.

Kada želite da se konektujete na neki računar, ulogujete se na stranici https://login.teamviewer.com i u panelu na desnoj strani provjerite dali je taj računar, odnosno njegov TeamViewer online. Ako jeste, selktujete ga, kliknete na ikonicu Connect (Konktuj - zadnja ikonica) i izaberete Connect (Konktuj) da se slika konekcije prikazuje u istom prozoru ili Connect in new window (Konektuj se u novom prozoru) da se slika prikazuje u novom prozoru web browser-a.

Upravljanje je isto kao pri konekciji iz programa TeamViewer.

Iste ove partnere i njihov online status možete vidjeti i iz svog instaliranog TeamViewer-a ako kliknete na dugme Partner list (Lista partnera) i ulogujete se u svoj nalog.

Komentari  
0 # vise korisnikaOstoja 17-04-2015 20:38
Na koji nacin je moguce da vise korisnika u isto vreme koristi isti program, a da ne vide jedan drugog sta rade? Konkretno, potrebno je sa vise mesta unositi podatke u jedan program, ali na razlicitim mestima.

Hvala
Odgovori | Odgovori sa citatom | Citiraj | Prijavi administratoru
0 # TeamViewer nema takvu mogućnostAmicus 18-04-2015 07:30
Pozdrav.

Osnovni princip rada TeamViewer-a je potpuno preuzimanje kontrole nad računarom što znači da nije moguće da neki drugi korisnik dobije ista prava a da prvi korisnik nije svjestan toga.

Ako su dva korisnika povezana sa nekim računarom, onda oba imaju mogućnost da upravljaju njime ali tako da oba vide šta onaj drugi radi.

Ako se radi o unosu podataka u bazu, preporučujem povezivanje na bazu toga računara a ne na sam računar.
Odgovori | Odgovori sa citatom | Citiraj | Prijavi administratoru
Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove svojih autora a NE stavove http://amicus.ba. Možete slobodno izraziti svoje mišljenje o članku koji komentarišete ili o komentarima drugih sve dok su vaši komentari u granicama uljudnosti. Uvredljivi, vulgarni, rasistički, nacionalistički i ostali opšte neprihvatljivi komentari će biti izbrisani! Ako imate neku sugestiju, prijedlog ili primjedbu ovo je dobro mjesto da je iznesete.

Svaki komentar će pregledati administrator.

Amicus copyright 2019